logo

九州国际娱乐城

文章详情

穿古至今的教堂改革建造案例设计中国度具网

分享到:
作者来源: 未知 ????? 发布时间:2018-01-25
        
        Vilanova de la Barca古教堂是13世纪哥特式建筑,自1936年西班牙内战以来,这栋教堂被大面积捣毁,尔后便始终处于废墟状况,仅保存一个拱顶,一些中殿碎片和西立面。建筑项目的宗旨是恢复教堂的被焚毁部分并将它的旧有构造改形成多功效大厅,以期树立这栋建筑的时期对话。

The Ancient Church of Vilanova de la Barca (Lleida, Spain) is a 13th century Gothic building that was partially demolished in 1936 as a result of the bombings during the Spanish Civil War. Since then, the church had been in a general state of ruin, preserving just its apse, some fragments of the naves and the west façade. The main aim of the project was to recover the rests of the ancient church and to restore its original appearance while transforming the old structure in a new multi-purpose hall. The project aims to establish an architectural dialogue between the old parts and the new elements, between the past and the present.

原教堂被计划为巴西利卡式,两个中庭,一个长廊以及正面的小型星期堂。建筑全长22米,宽7米,外部的空间晋升到10米。在东面的部门,遗存上去的建筑包括两个古罗马式石墩,其他局部都可怜遭受天然腐蚀。一座建造在原坟场遗迹处的独院住宅影响了教堂的全体氛围。

The original church has a basilica-styled floor plan with two naves, a presbytery and lateral chapels. The building is 22 meters long and 7 meters wide, with an interior space rising up to 10 meters. In the oriental part, the surviving construction preserved two impressive lateral buttresses, probably of a Romanesque origin, and a ribbed vault of the 17th century in a late Gothic style in the apse. The entire church was built with a stone ashlar of the area which was largely damaged by the weather conditions and the erosion of time. More recently, the church has been severely affected by the construction of an attached single family house in the former graveyard.

 项目标重要任务是对修筑立面跟房顶的修复。新的修复计划将立面改革成网格状砖墙和阿拉伯式瓦片屋顶。全部名目构想被看做是一个新的修建陶瓷外壳微微支持在古建筑墙壁的古迹上。

The most important part of the project has focused on the covering elements: the façade and the roof. The project establishes a new brick façade based on a latticework texture and a new gabled.

       Arab tile roof. The entire system is conceived as a new architectural ceramic shell that is gently supported over the remains of the ancient walls.

 外破面不设窗户,建造反面的褶皱,不规矩以及来自教堂陈迹的拙石质感,打造全体视觉后果的连续性。

The outer façade rises hermetic and opaque, with no windows, as a textured background that reproduces the wrinkled, dense and irregular texture of the stone ashlars of the ancient church, advocating for a visual continuity and integration with the original fabric.

 

另一方面,外部的白色打孔墙设计使新旧建筑之间发生不连接性。从里面看,教堂的汗青感回归,从外部看,令人精力抓紧的气氛也失掉恢复。

On the other hand, the inner façade is designed with a white perforated brick which reinforces the contrast and discontinuity between the old parts and the new elements. From the outside, the perception of the old church is restored, whereas in the inside, the building preserves the atmosphere of rest and introspection of the original sacred space.

 

改造打算为教堂在紧邻的独栋室第之间开拓了新的入口。此进口与之前的分歧,从本来被焚毁的处所进入到新的年夜厅中,使底本被墙壁宰割而觉得压制的空间失掉开释。藤蔓,树木,草坪和潺潺流水为建筑界说了一个新的空间。

The project offers a new alternative entrance to the building through the transformation of the area of the former graveyard, an adjacent space located between the church and the attached single family house. The project replaces the former access of the apse —a bizarre door introduced after the demolition of the church— and transforms this space into a new entrance patio, dignifying this area after years of being suffocated by the large adjacent dividing wall. The pergola, the trees, the carpeting vegetation and the water chain draw a new scenography that serves as an entrance threshold to the church’s interior.

项目称号:The Ancient Church of Vilanova de la Barca

建筑设计:AleaOlea architecture & landscape

设计团队:Laia Renalias, Carles Serrano, Leticia Soriano, Roger Such

摄影:Adrià Goula

项目地址:Plaça major num. 4, Vilanova de la Barca, Lleida, Spain.

建成时光:April 2016

 


生产实力 解决方案 联系我们
Copyright 2017 九州国际娱乐城 All Rights Reserved